C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

C# dilinde Object derslikını kullanmanın nedenleri ve kesinlikle kullanılması gerektiği süflida açıklanmıştır:

C# programlama dilinde Object derslikı, geniş bir yararlanma düzına sahiptir ve nesne yönelimli programlamanın asıl taşıdır. İşte C# Object kullanımının bazı örnek alanları:

Button'un tıklanma vakasında, veri işleme kodunu çağırabilir ve kullanıcının girdiğini verileri fiilleyebilirsiniz.

Bu soruya yalnızca kayıtlı kullanıcılar karşılık yazabilirler. Karşılık kaydetmek sinein lütfen giriş binanız.

UseVisualStyleBackColor: Button'un dip maksat rengini sistemin varsayılan renklerine gereğince ayarlamayı belirler.

Bu yol kısaltarak vadede medarımaişete yarasa da zaman ortamında daha okkalı iş olacaktır. Bütün değişiklikler etkilenen bütün sınıflara kopyalanır.

2010 seneından bu yana Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak öğreti liselerinde işlev yapmaktayım.

object b=10; //Boxing Üstte b isminde object tipli bir parametre oluşturduk.Bu oluşturduğumuz değişkeni Unboxing hareket etmek derunin zirdaki fiillemi yapmamız gerekiyor.

Basitçe Kullanma: Yalınç bir konstrüksiyonya iye evetğundan, C# vüruttiricileri tarafından kolay benimsenir. tableLayoutPanel, satır ve sütunlar ilaveten veya muayene ekleyerek kullanımı berenarı basittir, bu da ihya sürecinizi C# Object Kullanımı hızlandırır ve karmaşıklığı azaltır.

3) RWTagValue fonksiyonu ile tag bileğerlerine ulaşım. VB kullanıyor olsaydık haydi haydi erişebilirdik.

Burada, MyShapeWorks adlı Interface ‘i mideeriisnde 3 tane metot bucak almaktadır. Bu metotları, Polymorphism ile kullanacağımız gayrı türetilmiş sınıflarımız ile alay malay kullanacağız.

AutoSize: Button'un dâhilğine kendiliğinden olarak uzanım ayarlamasını etkinleştirir yahut fasıl dışı bırakır.

Problem burada dü pare nesnenin oluşturulması bileğil, Singleton paternine rağmen ansızın fazla nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton tasarımını uyguladığımız sınıfa yapılan talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa eğer ‘nesne == null’ denetlemeüne T bir zamanlar takkadak bir küme(n pare) dilek ulaşabilmekte(belki) ve bu eşzamanlı ulaşan taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Henüz namuslu bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

Halbuki tığ bu metodları klasımıza yazmamıştık.Bu metodlar Object sınıfından lakırtııtım yoluyla gelirler.Her nesneden ulaşılabilen bu metodlar haddizatında object dershaneının metodlarıdır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *